Aktuellt

Tillbaka

Frågor och svar med Ebbas VD Åsa Björkman

Vad är Ebba?
– Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy är ett fastighetsaktiebolag som till 100 % ägs av Staden Jakobstad. Ebba äger fastigheter med hyresbostäder i både våningshus och radhus i de flesta stadsdelarna. Ebba äger också fastigheter med olika typer av samhällsservice (gruppboenden för olika specialbehov).

Vem passar Ebbas bostäder för?
– Både unga och äldre i alla livssituationer, för både längre och kortare tid. Ebba har allt från kompakta ettor till rymliga fyrarummare. Det finns också bostäder som är anpassade för rörelsehindrade. Till företag som har arbetskraft inhyrd erbjuds även möblerade och utrustade bostäder.

Hur många bostäder har Ebba idag?
– Ebba har idag 548 vanliga hyresbostäder och 110 bostäder i fastigheter med olika typer av samhällsservice.

I somras fick Ebba ett nytt utseende i och med att den nya hemsidan lanserades. Vad är tanken bakom den visuella förnyelsen?
– Hemsidan är ett led i att göra Ebbas varumärke känt. Det ska vara enkelt att kontakta oss och en tydlig och responsiv hemsida är ett viktigt redskap. Den nya hemsidan är en kanal för kundservice och information och kompletterar den traditionella kommunikationen med våra hyresgäster. Hemsidan erbjuder också en helt ny räckvidd där geografiska avstånd och öppethållningstider inte begränsar möjligheten att söka en hyresbostad hos Ebba. På hemsidan kommer vi inom kort öppna funktionen där man ser vilka bostäder som är lediga – det ser vi fram emot!

Vad är din vision för Ebba? Hur ser du på Ebbas framtid?
– Ebba ska vara en pålitlig och rättvis hyresvärd som svarar på behovet av hyresbostäder med en balanserad hyresnivå. Just nu jobbar vi aktivt med att planera för fler anpassade och tillgängliga seniorbostäder i centrum av Jakobstad. I år har Ebba också trappat upp renoveringstakten i fastigheterna. Ebba vill vara med och bidra till att höja Jakobstads attraktionskraft som boendeort och underlätta flytt till Jakobstad. Jag ser också att Ebba har stor potential att medverka till samhällsutvecklingen genom att svara på fastighetsbehoven inom samhällsservicen.

Vart ska man vända sig om man vill hyra en lägenhet av Ebba?
– Ebba har avtal med Realia disponentservice i Jakobstad som sköter den dagliga kundservicen genom hyresförmedling och disponentservice. Hyresförmedlingens telefonnummer är 010 228 8180. Besöksadressen är Kanalesplanaden 14. Det går också att kontakta hyresförmedlingen genom kontaktformuläret på hemsidan.