Aktuellt

Tillbaka

Förebygg vattenskador

De i särklass vanligaste och dyraste skadorna i fastigheter är vattenskador. Den vanligaste vattenskadan i köket är läckande diskmaskin, kyl eller frys och läckage under diskbänken. Meddela fastighetsdejouren om du misstänker att kylen eller frysen läcker.
Om du vill montera en diskmaskin bör du först skaffa skriftligt tillstånd från Ebba.
Installationen bör utföras av en behörig fackman. Ta en titt under diskbänken nu och då för att se att allt är som det ska. Riktigt stora skador uppkommer ifall rören fryser till följd av att fönster eller dörrar lämnats öppna. Under årets kalla tid ska dörrar och fönster inte lämnas öppna.

Vattenskador i badrum kan motverkas genom att:

  • Rengöra golvbrunnen regelbundet.
  • Inte göra hål i badrumsväggarna. Behöver du fler krokar och hållare, kontakta Ebbas kundbetjäning
  • Meddela fastighetsdejouren om kranar, avlopp eller wc-stolen läcker.

Vattenskador som hyresgästen vållat leder till ersättningsskyldighet.