Aktuellt

Tillbaka

Pressmeddelande: Frisbeegolfbana byggs där Masken stod

Staden Jakobstad och stadens fastighetsbolag Ebba bygger en bana för frisbeegolf på tomten där höghuset Masken tidigare stod.

 

Banan får nio korgar och färdigställs i augusti. Staden som äger tomten upplåter den temporärt för allmänhetens bruk. Ebba fastigheter står för utrustningen och monteringen som väntas kosta 10 000 euro.

 

– En ny detaljplan kan förväntas inom några år. Sannolikt blir det nya byggnader i en helt annan stil på tomten och ett nytt gatunät i området. Under tiden kan området användas som en aktivitetspark för invånarna, säger stadsgeodet Anders Blomqvist.

 

Enligt Åsa Björkman, vd för Fastighets Ebba Ab som inte längre har någon koppling till tomten, monteras utrustningen upp så fort som utrustningen är klar och gräset har vuxit tillräckligt. Monteringen göras av Jakobstads snickeri.

 

– Det blir ingen proffsbana men förhoppningsvis lockar frisbeegolfbanan ut invånarna för roliga spel och lite motion. Bänkar placeras också ut så att man kan vila mellan kasten, säger Björkman.

 

Mer information:

Anders Blomqvist, stadsgeodet, 044 785 1233, anders.blomqvist@jakobstad.fi

Åsa Björkman, vd för Fastighets Ebba Ab, 044 776 6225, asa.bjorkman@ebbafastigheter.fi