Aktuellt

Tillbaka

Ebba och Optima samarbetar i bostadsproduktion på Timotejvägen

Fastighets Ab Ebba uppför tillsammans med Optima samkommun 14 hyresbostäder på Timotejvägen 4 i Jakobstad. 

Radhusen planeras av NK Project i Jakobstad.

Nybyggnationen består av 7 huskroppar och sammanlagt 14 bostäder. Bostäderna är i storleken 44 – 77 m2 och består av bostäder med allt från ett till tre sovrum. Bostäderna byggs i ett plan med biltak i anslutning till bostaden.

– I första hand är det fråga om rekryteringsbostäder med tidsbundna kontrakt för att tillmötesgå arbetsmarknadens behov på bostäder för inflyttare, berättar Ebbas VD Åsa Björkman. Får man jobb på orten skall man bekymmersfritt och snabbt kunna hyra en modern bostad, förklarar Åsa vidare. 

– Projektet utförs som ett undervisningsprojekt och framskrider etappvis. Totalt kommer byggnadstiden att pågå under ca 5 års tid. För Optima är upplägget det bästa möjliga i och med att tidtabellen inte pressas. Vi ser fram emot samarbetet, säger Optima samkommuns direktör Max Gripenberg.

Med förbehåll för bygglov sker byggstarten till hösten och de första fyra bostäderna blir klara i maj 2022. 


För ytterligare information kontakta:
Åsa Björkman, VD, Fastighets Ab Ebba Kiinteistö
Mobil: +358 447 766 225
E-post: asa.bjorkman@ebbafastigheter.fi

Max Gripenberg, direktör, Optima samkommun
Mobil: +358 447 215 229
E-post: max.gripenberg@optimaedu.fi