Aktuellt

Tillbaka
Ansök om bostad

Boendereportage: Rekryteringsbostäder byggs på Timotejvägen

– Tänk att få bo så här, nära till dagis, skolor och vandringsleder, och sen är det bara att ta sig längs Rådhusgatan upp till torget så är man i centrum, säger Åsa Björkman medan hon blickar ut genom de stora fönstren som sträcker sig ända från golv till tak.

Vi befinner oss på Timotejvägen 4 i Jakobstad. Här växer Ebbas rekryteringsbostäder sakta men säkert fram, som småningom kommer att bestå av 7 parhus med sammanlagt 14 bostäder.

Byggandet är ännu i full gång, men det är inte svårt att föreställa sig känslan av nybyggt när de första bostäderna står klara i höst.

– Stort, fräscht och nytt, och öppen planlösning med vardagsrum och kök i ett, konstaterar Åsa.

Dessa bostäder kommer kunna hyras av antingen arbetstagare eller arbetsgivare i samband med att personer som fått jobb i Jakobstadsregionen flyttar till staden. Hyreskontraktet är tidsbundet på max två år, och kravet på att få hyra är ett undertecknat arbetsavtal i Jakobstad.

– Det är ett helt nytt koncept som föddes som ett resultat av att företagen i regionen påtalade att det är svårt för arbetstagare att hitta attraktiva och lämpliga hyresbostäder här.

Det är ingen tvekan om att bostäderna på Timotejvägen är genomtänkta in i minsta detalj, och att man haft hyresgästerna i åtanke under hela planeringsprocessen. Biltak och kallförråd byggs i anslutning till bostäderna så att allt det praktiska fungerar, och infarterna kommer asfalteras.

– De större lägenheterna på 77 m² rymmer tre sovrum. De är tillräckligt stora för att attrahera även barnfamiljer. Och som pricken över i kommer det också finnas elbilsladdare på gården, tillägger Åsa.

Nu låter vi studerandena på yrkesskolan Optima, med lärarna och handledarna i spetsen, arbeta ostört ett tag till, men vi återkommer med en uppdatering senare!

Mer info om rekryteringsbostäderna hittar du här: https://ebbafastigheter.fi/nyproduktion/timotejvagen-4/