Aktuellt

Tillbaka

Josefin stortrivs i sin mysiga tvårummare i Skata

Josefin har alltid drömt om att bo i Skata. Nu gör hon just det, tack vare en av Ebbas hyreslägenheter som stod ledig just när hon som mest behövde den!

– Ebbas lägenheter såg fina och välplanerade ut, och jag hade turen att få just den här, säger Josefin glatt, medan hon blickar runt i sin 42 m² stora bostad som hon hyrt sedan några månader tillbaka.

Josefin är uppvuxen i Vasa, men fattade beslutet att flytta till Jakobstad när hon fick jobb på reklambyrån Local Agency.

Bostaden, som ligger i markplan, är ljus och rymlig, trots att den bara består av två rum och kök. Den är mysigt inredd med matchande möbler och harmoniska färger, och i vardagsrummet hänger ett gäng tavlor som Josefin valt ut med omsorg.

– Det är här i vardagsrummet jag trivs allra bäst, i alla fall sedan jag fick upp tavlorna på väggarna. Här under fönstret har jag skapat en liten växthörna som jag tänkt att ska bli större med tiden. Mina favoriter är dessa elefantöron för de är så söta!

Josefin förklarar att hon själv inte äger så många möbler. Därför var det ett lyckokast att få hyra lägenheten som delvis möblerad. Det fanns bland annat köksbord med tillhörande stolar, soffa och en stor säng färdigt på plats när hon flyttade in.

– Det var i princip bara att flytta in, vilket passade min livssituation perfekt, säger Josefin.

Vad är det bästa med bostaden och att den ligger i just Skata?

– Att den ligger på gångavstånd till både jobbet och centrum. Dessutom gillar jag att promenera runt i kvarteret och betrakta alla andra mysiga hus och gårdar.

Josefin, som just den här krispiga septemberdagen jobbar hemifrån, återgår till jobbet framför sin dator medan solljuset letar sig in genom vardagsrumsfönstret. Det råder inga tvivel om att hon hittat hem i sin tvåa i Skata.

– Nej, just nu har jag inga planer på att flytta bort, utan tänker bara njuta av att bo så här, säger Josefin med ett leende.

Är du intresserad av att hyra en lägenhet via Ebba? Just nu är trycket högt på bostäderna, men läget kan ändras snabbt. Håll ögonen öppna:

Lediga bostäder