Aktuellt

Tillbaka

Boenderådgivare Satu är årets läroavtalsstuderande 2022

Satu Benssammoude är vår boenderådgivare men hon har också under de senaste två åren avlagt en disponentexamen som läroavtal hos oss på Ebba fastigheter. Under den riksomfattande läroavtalsveckan i september utsågs hon dessutom till årets läroavtalsstuderande av Läroavtalssakkunniga i Finland rf. Vi är mycket stolta och glada över Satus erkännande!

När vi anställde Satu var vår önskan att hon skulle gå disponentutbildningen för att få en bättre förståelse för hyresvärdens ansvar såväl som hyresgästens plikter. Själv tycker hon att studierna har gett henne en bättre insikt i fastighetsbranschen och hjälpt henne vara mer neutral i sin yrkesroll som boenderådgivare.

Boenderådgivarens uppgift är att lyssna och diskutera boendeproblematik med hyresgästen för att till exempel stärka förmågan till självständigt boende. Goda relationer till grannar och hyresvärden måste upprätthållas för en fungerande boendesituation och där kan boenderådgivaren stå till hjälp.

Disponentutbildningen tar fasta på organisation och ledarskap i hyresbostadsbranschen samtidigt som den studerande lär sig behärska flera för arbetet relevanta områden, så som förvaltning, ekonomi och juridik. De senaste årens studier och erfarenheter har gjort Satu till den kunniga brobyggaren mellan hyresvärden och hyresgästen vi behöver för att kunna hjälpa personer med boendeproblem.

Priset delas ut av OPSO – Läroavtalssakkunniga i Finland rf, vid prisutdelningsgalan i Joensuu den 16 november.

Besök våra sociala medier för att se hur vi uppmärksammar priset samt för att ta del av fler intervjuer med Satu kring boendeproblematik.

 

För hjälp med problem och svårigheter gällande ditt hyresboende kontakta:

Satu Benssammoude
+358 44 491 0004
satu.benssammoude@ebbafastigheter.fi