Aktuellt

Tillbaka
Ansök om bostad

Nu finns inflyttningsklara rekryteringsbostäder och citylyor

Under vintern och våren färdigställer Ebba Fastigheter fler och fler bostäder för arbetstagare och arbetsgivare i Jakobstad. Redan nu finns både inflyttningsklara rekryteringsbostäder på Timotejvägen 4 i Bonäs och citylyor på Alholmsgatan 45. I och med dessa bostadssatsningar har Ebba utvecklat fastighetskoncept som uttryckligen ska understödja stadens näringsliv och hjälpa till att locka arbetskraft till staden.

Citylyan – tillfälliga bostäder för inhyrd arbetskraft

Citylyan är ett bostadskomplex som kommer att bestå av 20-30 bostäder och byggs där våningshuset Jakolosa C tidigare stått. Bostäderna hyrs ut direkt till arbetstagare eller företag som snabbt behöver lämplig logi för till exempel tillfälligt inhyrd arbetskraft. Målet är att göra det enklare för företagen i Jakobstad att inkvartera arbetstagare, konsulter och personer med specialkompetenser som gästar staden.

De nya bostäderna uppförs från grunden och möbleras och utrustas vid behov med allt som behövs för såväl kortare som längre vistelser. Här byggs tvåor och treor på nära avstånd till centrum och bland annat Alholmens arbetsplatser.

Timotejvägen – rekryteringsbostäder för nyinflyttade arbetstagare

De så kallade rekryteringsbostäderna är ett helt nytt koncept och ett resultat av att företagen i regionen påtalat svårigheterna för arbetstagare att hitta hyresbostäder här. Med det nya konceptet hoppas Ebba bättre kunna tillgodose behovet av bostäder. Rekryteringsbostäderna kommer att bestå av 7 parhus med sammanlagt 14 lägenheter.

Bostäderna är stiliga, moderna och ljusa lägenheter på fantastiskt läge. Här har du stadskärnan en kilometer bort, butik bakom knuten och närhet till både skola, daghem och natursköna områden.

Rekryteringsbostäderna är en enkel lösning för nya arbetstagare som vill flytta till Jakobstad. Lägenheterna kan hyras möblerade, vilket gör det enkelt för företag att snabbt erbjuda boende åt arbetstagare som kommer längre bortifrån.

Bostadsansökan

För att hyra en bostad på Timotejvägen krävs ett undertecknat arbetsavtal i Jakobstad. Både kortare och längre tidsbundna hyreskontrakt kan tecknas, där de längsta kontrakten är 2 år.

Är du intresserad av att hyra en citylya eller bostad på Timotejvägen kan du lämna in en bostadsansökan via ansökningslänken till vänster.