Aktuellt

Tillbaka

Seppäläkvarteret tar form

Det har knappast undgått personer som vistats i Jakobstads centrum att byggandet av de nya våningshusen mellan Kanalesplanaden och Rådhusgatan kommit i gång på allvar. Seppäläkvarteret, tidigare kallat Irjalakvarteret, kommer bestå av både affärslokaler och bostäder. Kvarteret ägs av Heikki Seppälä och våningshusen, bestående av sex våningar, byggs av FinCap Pohjanmaa Oy.

Hyresbostäder i stadskärnan

Ebba köper och hyr ut 28 bostäder. Ebba fungerar som hyresvärd men säljer inga bostäder. De centrala bostäderna mellan Kanalesplanaden och Rådhusgatan kommer att finnas på andra, tredje och fjärde våningen och vetta ut mot Otto Malmsgatan, Rådhusgatan, innergården och gågatan.

Bostäderna blir allt från enrummare till fyrarummare och storleken varierar mellan 22 m2 och 92 m2. På första våningen byggs affärslokaler och på våning fem och sex uppför byggherren bostäder till försäljning.

Material och känsla

Byggnadsprojektet beräknas vara klart hösten 2024, men vi har redan börjat göra upp hyresavtal med dem som är intresserade. Materialen till lägenheterna har valts av arkitekt Sami Rintamäki, och bostäderna blir moderna och ljusa.

Väggar, fönster och lister målas klassiskt vita. Även köksskåp och garderober är ljusa och släta med matta, lätt rundade handtag. Till köket har valts varmt ljusgråa bänkskivor. På golvet läggs en vacker och hållbar golvmatta i fiskbensmönster som är 100 % återvinningsbar och gjord utan skadliga mjukgörare. Mattan ger en behaglig känsla under fötterna och har samtidigt en utmärkt ljudisoleringsförmåga.

I dessa moderna och centrala bostäder finns alla förutsättningar för trivsamt boende nära kultur, kaféer och shopping. ”Behändigt” är ett mycket passande ord för att beskriva hur det kommer att vara att bo här. ”Livskvalitet” hoppas vi kan bli ett annat.

Lämna en bostadsansökan via länken ifall ett boende här skulle vara något för dig: https://hakemus.tampuuri.fi/FastighetsEbbaKiinteisto