Aktuellt

Tillbaka

FAB Ebba söker ny vd

Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy söker en visionär samhällsutvecklare som vill gå i bräschen för Jakobstads hyresbostadsutveckling. Vi efterlyser nu sökande med ledaregenskaper, framåtanda och relevant sakkunskap.

En unik plats

Jakobstad är inte vilken stad som helst. Det är en flerspråkig stad med rik historia, mångsidigt internationellt näringsliv och ett ständigt behov av ny arbetskraft. De här unika dragen framträder även i Ebbas arbete – i allt från vår dialog med hyresgäster och vårt täta samarbete med byggföretag till långsiktiga och innovativa projektplaner.

Ebba finns till för alla Jakobstadsbor, unga och gamla, infödda och inflyttade. Uppgiften som Ebbas vd innebär därför att du tar en aktiv roll i att förverkliga organisationens målsättning: att vara hela stadens fastighetsbolag. Vi hyr ut, planerar, renoverar och bygger hyresbostäder för allmänheten och specialgrupper; kort sagt, allt sådant som stadens invånare behöver.

Som vd ansvarar du dels för det dagliga arbetet på Ebbas kontor, dels för det övergripande målet att tillgodose stadens hyresfastighetsbehov. Tjänsten är en nyckelposition som kräver mycket men ger mer. Det är ett jobb där du kommer långt med lite tro, hopp och kärlek: en tro på organisationens mål, hopp och visioner för framtiden, och en hälsosam dos kärlek till Jakobstad.

Yrkeskompetens och egenskaper

Rollen som vd för Ebba kan i viss mån utformas i enlighet med dina personliga styrkor, men det finns en del yrkeskrav som kommer att vara avgörande för din framgång i arbetet. Du behöver:

• ha en högre högskoleexamen inom ekonomi eller teknik
• utmärkta språkkunskaper i åtminstone svenska och finska
• erfarenhet av projektledning.

Utöver de formella behörighetskraven bör du vara målmedveten och beredd att utforska nya lösningar, närhelst ett projekt eller en situation kräver det.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Ebbas organisation lever och kommer att växa under de kommande åren. Den förväntade ökningen av personalstyrkan innebär att vår vd bland annat behöver kunna hantera olika personalfrågor. Vi söker därför en person som kan stå för ett tryggt och kompetent ledarskap i en organisation som på kort sikt kommer att ha omkring tio anställda.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

• att ansvara för och rapportera om bolagets ekonomi
• projektstyrning och arbetsledning
• personalfrågor
• strategiarbete och aktiv samhällsutveckling
• att förverkliga de bostadspolitiska beslut som berör Ebba.

Sök tjänsten!

Om du vill tjäna Jakobstads nuvarande och blivande invånare med rymliga visioner och ett aktivt och lyhört ledarskap är det här en utmärkt möjlighet.

Sänd din ansökan och cv till owe@sjolund.fi senast kl. 16 på söndagen den 22 oktober.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta Ebbas ordförande, Owe Sjölund, på 040 066 6202 eller owe@sjolund.fi.