Aktuellt

Tillbaka

Fastighets Ab Ebba har hittat sin nya vd

 I december blev det klart att Linda Kass blir bolagets nya vd, och att hon därmed tar över efter Åsa Björkman. Björkman sade upp sig i somras efter en förtjänstfull insats under sju års tid.

Den mångsidiga bakgrunden avgörande

Linda Kass har många år av arbetserfarenhet bakom sig där hon samlat på sig kunskap från flera olika branscher. Det senaste året var hon vd för Teri-Hus och dessförinnan ledde hon marknadsföringsbyrån Generos affärsenhet i Österbotten. En del känner henne också från tiden vid Novia där hon fungerade som forsknings- och utvecklingsledare. Till hennes fördel räknades också hennes många år som verksamhetsledare för Stiftelsen Juthbacka, där hon bl.a. ansvarade för stiftelsens fastigheter, bostäder och camping.

”Styrelsen värdesätter den breda affärskännedomen och den mångsidiga bakgrunden med erfarenheter både från den privata och kommunala sektorn”, berättar Ebbas ordförande Owe Sjölund. ”Att vd:n är redo att fungera som bolagets ansikte utåt ser vi som viktigt för att vi ska kunna nå ut med vårt budskap. Och den uppgiften är Kass villig att ta sig an.”

Driven av ett stort intresse för fastighetsbranschen

Förutom en imponerande meritlista har Linda Kass ett stort personligt intresse för fastighetsinvesteringar och har dessutom ofta valt att engagera sig i styrelsearbetet i de bostadsbolag där man äger lägenheter.

”Ebba är en väldigt spännande organisation. Så mycket bra har redan gjorts och jag ser fram emot att få bekanta mig med fastigheterna, träffa samarbetspartners och vara med i det fortsatta arbetet”, berättar Kass.

I Ebbas strategi för de kommande tio åren vill man agera som en förnyare och innovatör som främjar hållbarhet både vid underhåll och nyproduktion, samt arbeta för ökad social och kulturell mångfald i staden. Fastighetsbolagets aktiva deltagande i samhällsutvecklingen i Jakobstad sätter tydliga riktlinjer för bolagets vd. Förutom att ansvara för rapportering av bolagets ekonomi förväntas vd:n leda projekt och bostadspolitiska ärenden för att driva bolaget och Jakobstad framåt.