Ajankohtaista

Takaisin

Lehdistötiedote 12.10.2017

Ab Bodgärdet Oy on ollut vapaaehtoisessa velkasaneerauksessa 1.11.2008 lähtien. Bodgärdetin omistaja, Pietarsaaren kaupunki on velkasaneerausohjelman mukaisesti tukenut yritystä velkasaneerauksessa. Bodgärdet ei ole pystynyt noudattamaan velkasaneerauksen ohjelmaa. Pääasialliset syyt yrityksen taloudellisiin vaikeuksiin ovat korkea velkaantuneisuus, vuokrausasteen vuosittainen heikkeneminen ja suuret korjaustarpeet.

Bodgärdetin erittäin rasittunut taloustilanne on johtanut siihen että yhtiö on hakenut Pitäjäntie 5:lle purkulupaa ja purkuavustusta ARA:lta sekä purkuakordia Valtiokonttorista. Bodgärdetin kiinteistöissä on monta tyhjää huoneistoa ja matala käyttöaste on muuttunut pysyväksi. Pitäjäntie 5:n purku on välttämätön toimenpide jotta saavutetaan hyvä käyttöaste Pitäjäntie 3:lle, missä asunnot ovat paremmassa kunnossa.

Kun BI-kiinteistön maaperän tutkimuksen tulos osoitti että BI-tontti ei sovellu päiväkotitoimintaan, on Pitäjäntie 5 nostettu esille mahdollisena tonttina päiväkodin rakentamiseen.

Jos taloudelliset saneeraustoimenpiteet voidaan toteuttaa ja yhtiö Ab Bodgärdet Oy voidaan lopettaa suunnitelmien mukaisesti on Kiinteistö Oy Ebba, hallituksen periaatepäätöksen mukaisesti, valmis ottamaan Pitäjäntie 3:n ja Pitäjäntien 5:n rakennukset ja tonttien vuokrasopimukset haltuun Pietarsaaren kaupungilta ja suunnitella sekä rakentaa päiväkotirakennuksen Pitäjäntie 5:een. Päiväkotirakennus on tarkoitus vuokrata Pietarsaaren kaupungille.

Kiinteistö Oy Ebba valmistelee mahdollista päiväkotirakennuksen rakentamista Pitäjäntie 5:lle laatimalla päiväkotirakennusprojektin alkuvaiheessa tarvittavat suunnitteluasiakirjat. Prosessin asemakaavan muuttamisesta, joka tarvitaan tähän, käynnistää Kiinteistö Oy Ebba joka vastaa myös kustannuksista. Kaavamuutos sisältää myös muutoksia liikennejärjestelyissä risteyksessä Pietarinpuistikko – Länsiväylä helpottaakseen mahdollisen päiväkodin liikennevirtoja.

Lisätiedot: Åsa Björkman, TJ Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy, 0447766225, asa.bjorkman@pietarsaari.fi

Owe Sjölund, puheenjohtaja Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy, 0400666202, owe.sjolund@sweco.fi