Ajankohtaista

Takaisin

Harjakaisjuhlat Radiotiellä

Perjantaina 17.11.2017 juhlittiin harjakaisjuhlat uudessa Keva-kodissa Radiotiellä.

Juhlaan osallistuivat Keva-Kodin asukkaat, henkilökunta, omaiset, naapurit, rakentajat, lvi-asentajat, sähkö-asentajat, esimiehet, rakennustarkastat, suunnittelijat, arkkitehdit, hallituksen jäsenet, edustajat ja monta muuta. Yhteensä noin 75 ihmistä osallistui juhlallisuuksiin. Juhlavieraille tarjottiin lohikeittoa sekä kahvi/tee- ja jälkiruokakakkua. Oli myös mahdollista kiertää rarkennuksen eri tiloissa.

Kiinteistö Oy Ab Ebban toimitusjohtaja Åsa Björkman toivotti juhlavieraat tervetulleiksi ja Dennis Rönngård esitti musiikkikappaleita sekä englanniksi, suomeksi että ruotsiksi.

Kiinteistö Oy Ebban puheenjohtaja, Owe Sjölund piti juhlapuheen missä hän korosti yksilöllisten ratkaisujen merkitystä vammaisten ihmisten asumisjärjestelyissä. Keva-kodin uusien tilojen tarve oli tunnustettu, mutta hankkeen valmistelu ja alkuun saattaminen on ollut monivuotinen ja sitkeitä ponnistuksia vaatinut urakka. Jokaisella on oikeus omaan kotiin, myös silloin, kun apua tarvitaan ympäri vuorokauden. Oma tupa, oma lupa. Radiotien hanke on toteutettu eri toimijoiden hyvän yhteistyön merkeissä, Sjölundin mukaan.

KVR-urakoitisja Jake Rakennus Oy:n vastaava mestari André Mård korosti, että hanke on onnistunut, tiukan aikataulun huolimatta, koska päätöksenteko on ollut nopea ja yhteistyö on sujunut hyvin. KVR-urakoitsija, alihankkijat, suunnittelija, arkkitehti, Ebba ja rakennusvalvonta ovat tehneet hyvää yhteistyötä.

Palvelukodissa on tilaa 7 asukkaalle ja henkilökunnalle. Asuintilojen kerrosalaa on 611 m2 ja jäte- ja pyörävarastotilaa 10 m2. Autopaikkoja on 9 kpl. Arkkitehtitoimisto R. Wingren Oy, Gustav Simons vastaa arkkitehtisuunnittelusta.

Hanke maksaa yhteensä noin 1,25 miljoonaa euroa. Hanke valmistuu joulukuussa ja asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin tiloihin tammikuun puolivälissä 2018.