Ajankohtaista

Takaisin

Lehdistötiedote 26.11.2020: Ebba suunnittelee opiskelija-asuntoja Isokadulle

Kiinteistö Oy Ebba ostaa Simeliuksen talon Isokatu 10:ssä Pietarsaaren kaupungilta ja suunnittelee kiinteistöön opiskelija-asuntoja.

Kiinteistöön suunnitellaan 12 – 15 opiskelija-asuntoa kooltaan 18-50 m2. Kauppa toteutuu sillä ehdolla että rakennuslupa myönnetään.

-Asuntopoliittisen ohjelman aikana kuultiin nuorisovaltuuston jäseniä ja Novian sekä Centrian opiskelijoita ja esille tuli toivomuksia asunnoista Campuksen läheisyydessä, kertoo Ebban TJ Åsa Björkman. Ebba aikoo ottaa opiskelijoiden edustajia mukaan prosessiin jotta suunnitelmat onnistuvat mahdollisimman hyvin, Åsa selittää. 

Kiinteistön kivijalka on kärsinyt painumisesta. Kivijalan ja julkisivun vauriot korjataan ensimmäisenä. Koska kiinteistö on ulkopuolelta suojeltu, alkuperäiset ikkunat ja ovet säilytetään ja  kunnostetaan. Pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu Anders Höglund Laaja Arkkitehdit Oy:stä. 

-Campuksen ammattikorkeakouluja ajatellen ei sijainti voisi olla parempi ja näemme kiinteistössä suuret mahdollisuudet. Kestää kuitenkin aikaansa ennen kuin rakennusprojekti voi alkaa, koska ensin tulee lupaprosessi. Kun kyseessä on vanha rakennus on suunnittelu haastavampaa mutta tavoitteena on rakennuslupa vuoden 2021 aikana, sanoo Åsa Björkman.

Simeliuksen talo on seissyt Pietarsaaren torin laidalla 185 vuotta. Talo rakennettiin palon jälkeen vuonna 1835. Ensimmäiset omistajat olivat kauppiaita jotka pitivät talossa kauppaa 1900-luvun alkuun asti, jonka jälkeen Suomen Yhdyspankki muutti taloon ja toimi talossa 1960-luvulle saakka. Tämän jälkeen Pietarsaaren Kaupunki osti talon sosiaaliviraston ja myöhemmin poliisin käyttöön. Kaupungin ruotsinkielinen työväenopisto Arbis sijoittui kiinteistöön vähäksi aikaa ennen kuin talo jäi tyhjäksi.  

Lisätietoja antaa:
Åsa Björkman, TJ, Fastighets Ab Ebba Kiinteistö
Puh: +358 447 766 225
S-posti: asa.bjorkman@ebbafastigheter.fi