Ajankohtaista

Takaisin

”De Gamlas Hem” Myllymäenkadulla 2 vuokrataan Pietarsaaren Vanhustenystävät r.y:lle ja muutetaan tehostetuksi palveluasumisyksiköksi

Lehdistötiedote 18.01.2021

Pietarsaaren Vanhustenystävät r.y. suunnittelee tehostettua palveluasumista

Pietarsaaren Vanhustenystävät r.y. suunnittelee toimintansa laajentamista tehostetulla palveluasumisella Myllymäellä Pietarsaaressa.

Tehostettu palveluasuminen on palvelumuoto joka puuttuu Pietarsaaren Vanhustenystävien palvelutarjonnasta. Laajentumisella parannetaan hyviä palveluja entisestään. Palvelu on tarkoitettu kaikille äidinkielestä riippumatta.

-Tavoitteennamme on tarjota parasta mahdollista vanhushuoltoa ja siksi se luonnollista kehittää toimintaa siten että henkilöt jotka jo asuvat tiloissamme voivat jatkaa meillä vaikka sairaudet tai korkea ikä tekee hoitotarpeesta suuremman, sanoo toiminnanjohtaja Inger Gripenberg.

Palveluasumisen yksikköä suunnitellaan Myllymäenkatu 2:een entiseen De Gamlas Hem-kiinteistöön. Kiinteistö saneerataan ja korjataan uutta käyttötarkoitusta vastaavaksi.

Pietarsaaren Vanhustenystävät r.y on neuvotellut rakennuksen omistajan Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:n kanssa, joka vastaa saneerauksesta ja muutoskorjauksesta. Olemme päässeet yhteisymmärrykseen vuokrasopimuksesta johon molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. 

-On hienoa että voimme jatkaa toimintaa samassa kiinteistössä, jossa aikoinaan on oltu edelläkävijöitä vanhushuollossa, sanoo Gripenberg.

-Palvelu uudessa tehostetun palveluasumisen yksikössä tulee noudattamaan korkeinta laatua ja yksilöllistä huolenpitoa kuten muukin vanhustenystävien toiminta. Elämä voi olla hyvä ja sisältörikasta vaikka ei saisi säilyttää terveyttään viimeiseen asti, kertoo Inger Gripenberg.

 

Lisätietoja antaa:
Inger Gripenberg, toiminnanjohtaja, Pietarsaaren Vanhustenystävät r.y.
Puh: +358 44 721 9511

S-posti: inger.gripenberg@htcentret.fi

Kuva: YLE/Patrik Enlund