Ajankohtaista

Takaisin

LEHDISTÖTIEDOTE 22.6.2021: Uusi rakennushanke suunnitteilla irjalan kortteliin

Rakennustöiden Irjalan korttelin kehittämiseksi suunnitellaan käynnistyvän syksyn 2021 aikana. Hanke, jonka on tarkoitus olla valmis vuoden 2023 alussa, käsittää sekä nykyisten rakennusten kunnostuksen sekä uudisrakennuksen liike- ja asuinkiinteistön muodossa. Korttelin omistajan edustajana toimii Sam Stenberg.

Tällä hetkellä käydään neuvotteluja Osuuspankin kanssa uuden rakennuksen kahden ensimmäisen kerroksen toimistotiloista. Vielä on avoinna, mitä yrityksiä ja palveluita korttelin muihin tiloihin sijoittuu.

Hankeessa halutaan eri viestintäkanavien kautta kutsua yleisö osallistumaan työ- ja päätösprosessiin. Tärkeä osa hanketta on selvittää, mitä palveluita kaupungista puuttuu ja kaupunkilaisista otetaan mielellään vastaan vinkkejä ja ideoita siitä, miten Pietarsaaren keskustaa voidaan kehittää. Sosiaalisen median kanavia käytetään hankkeiden vaiheiden esittelyyn ja yleisö pääsee seuraamaan hankkeen edistymistä.

Uudisrakennuksen kaikkien 28 asunnon omistajaksi tulee Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy. Ebban toimitusjohtaja Åsa Björkmanin mielestä uudisrakennus on tervetullut lisä kaupungin vuokra-asuntojen kysyntään vastaamiseen. ”Vuonna 2020 saimme 200 erillistä hakemusta joista 125 johti vuokrasopimukseen. Vuodelle 2021 saimme jo maalis-huhtikuussa 62 hakemusta ja niistä suurin osa on vielä aktiivisia, Åsa selittää.”

”Ebba on usean vuoden ajan pyrkinyt edistää vuokra-asutojen saatavuutta keskustassa. Kauppiaankadun hanke odottaa, koska asemakaava valituksen vuoksi lainvoimainen. Sen vuoksi on erittäin tervetullutta, että Irjalan kortteli on jälleen ajankohtainen ja että suunnitelmat noudattavat voimassa olevaa asemakaavaa” Åsa jatkaa. Uuteen rakennukseen on suunnitteilla yhteensä 28 kappaletta 28-77 m2:n kokoisia vuokrahuoneistoja ja ne kaikki omistaa ja niitä hallinnoi kiinteistöyhtiö.

Lisäkysymyksiin vastaavat:

SAM STENBERG
omistajan edustaja
+358 40 579 6081
sam@maclin.fi

ÅSA BJÖRKMAN
vd, Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy
+358 44 776 6225
asa.bjorkman@ebbakiinteistot.fi