Ajankohtaista

Takaisin

Tutustu Kråkholmantie 31:ssä asuvaan Tuulikkiin

Täällä, viihtyisässä asunnossa Kråkholmantie 31:ssä, Tuulikki Westerholm on asunut 30 vuotta.

Kaikki hänet tuntevat tietävät, että Tuulikki on peloton ja suorapuheinen nainen, jolla on sydän paikallaan. Hän työskenteli aiemmin talonmiehenä tässä talossa. Nyt hän on 83-vuotias eikä ole enää töissä, mutta hän on edelleen se, joka huolehtii, että hänen lähellään olevilla ihmisillä on kaikki hyvin.

– Sellainen minä olen, pidän kaikista huolta, aivan niin kuin isoäitinikin teki, Tuulikki toteaa iloisesti keittäessään kahvia ja kattaessaan pöytään hienot kahvikupit sekä monenlaisia pikkuleipiä ja kakkuja.

Tästä siististä kaksiosta löytyy sekä tärkeitä matkamuistoja että kauniita posliiniastiastoja, eikä pölyä näy silmänkantamattomiin.

– Tyttäreni usein kyseenalaistaa sen, että siivoan itsepäisesti viikoittain, mutta itsensä on pidettävä liikkeessä. Olen huonossa kunnossa, mutta jääräpäinen kuin mikä, Tuulikki vitsailee.

Tuulikki kertoo päättäneensä jäädä asumaan asuntoon hänen aviomiehensä kuoltua, koska muut talon asukkaat tarvitsivat häntä.

Pariskunta oli naimisissa 60 vuotta ja heille jäi paljon hyviä yhteisiä muistoja. Tuulikki muistaa erityisesti erään matkan pääkaupunkiin, kun hänen hyvin ystävällinen puolisonsa pyysi Tuulikkia seuraamaan häntä ja ostamaan mitä haluaa.

– Mutta toin kotiin vain kolme paria italialaisia pikkuhousuja, Tuulikki nauraa.

Vaikka Tuulikki asuukin nykyään yksin, hän ei koskaan tunne olevansa yksinäinen. Hänellä on monia tuttuja, joiden kanssa hän viettää aikaa säännöllisesti. Tuulikin on yksinkertaisesti helppo tulla toimeen ihmisten kanssa, ja hänellä on monia kiehtovia tarinoita jaettavanaan.

– Nuorempana hoidin lapsia, joilla oli vaikeaa kotona. He kutsuivat minua äidiksi ja soittivat, kun tarvitsivat apua.

Myös aikuiset ovat turvautuneet Tuulikkiin vuosien varrella ja turvautuvat edelleenkin. Tämä maksaa itsensä takaisin eri tavoin.

– Muistan erityisesti erään nuoren miehen, joka kysyi yhtäkkiä, haluanko tulla hänen häihinsä. Yllätyin, koska en tiennyt, että hänellä oli tyttöystävä, mutta sitten hän vastasi: ”Ei, ei vielä, tarkoitin, että myöhemmin!”

Tuulikki näkee, että tavallaan hänen elämäntehtävänsä on huolehtia ihmisistä, joiden elämä on mennyt pieleen, olivatpa kyseessä aikuiset tai lapset. Ja on ymmärrettävää, että ihmiset tuntevat olonsa tervetulleiksi hänen seurassaan.

Tuulikin ovi on aina avoinna!

Tietoja Ebban vuokra-asunnoista löydät täältä:
https://ebbafastigheter.fi/fi/vuokra-asunnot/