Ajankohtaista

Takaisin

Asukkaan haastattelu: Ketkä asuvat kaupunginpuutarhurin talossa?

Oletko koskaan miettinyt, ketkä asuvat kaupunginpuutarhurin vanhassa talossa, joka sijaitsee mäen päällä uuden hautausmaan vieressä?

Vuokralaiset ovat nimeltään Pia Blomström ja Ari Kahari sekä – unohtamatta mainita – Kajsa-kissa, joka tassuttelee tyytyväisenä maalattuja lankkulattioita pitkin.

Pariskunta muutti innokkain mielin hurmaavaan puutaloon reilu vuosi sitten, ja he aikovat asua täällä niin pitkään kuin voivat, mielellään koko loppuelämänsä.

– Tämä on kuin asuisi puistossa, on hiljaista ja rauhallista, mutta kuitenkin keskellä kaupunkia. Aiemmin olemme aina asuneet kerrostalossa, minkä vuoksi arvostamme tätä paikkaa niin paljon. On myös mukavaa asua vuokralla, se on vapaata ja huoletonta, Pia toteaa.

Vuonna 1906 valmistunut talo kaipasi perusteellista kunnostusta ennen Pian ja Arin muuttoa. Ebban henkilökunta oli mukana prosessissa, kun 80-luvun muovimatot revittiin irti ja pinnat maalattiin uudelleen, kaikki pariskunnan omien toiveiden mukaan. Mutta hätiköityjä päätöksiä ei tehty:

– Vanhassa talossa oli sielua ja tunnelmaa, jotka halusimme säilyttää, pariskunta toteaa. Lisäksi talo on suojeltu. Olemme kuitenkin tehneet tiettyjä suuria muutoksia, mukaan lukien purkaneet joitakin yläkerran sisäseiniä avoimemman pohjaratkaisun toteuttamiseksi.

Sen huomaa, että Pia ja Ari ovat luovia persoonia, ja että heillä on ennen kaikkea kiinnostusta tuoda talon parhaat puolet esiin. Sisustus koostuu suurelta osin viehättävistä kirpputorilta löytyneistä huonekaluista, jotka vahvistavat talon persoonallista tunnelmaa. Salongista löytyy maalausteline, jonka äärellä Ari viettää mielellään vapaa-aikaansa ja useita hänen teoksiaan on ripustettu seinille.

Mikä on lempipaikkasi talossa?

– Oi, niitä on monia! Mutta ehkä juurikin salonki tai iso keittiö, mutta myös ulkona oleva puutarha on ihana. Siellä on alkukesästä kukkivia omenapuita ja eläimiä, joita voimme katsella keittiömme ikkunasta.

Tutustu Ebban muihin vuokrakiinteistöihin täältä: https://ebbafastigheter.fi/fi/vuokra-asunnot/