Ajankohtaista

Takaisin
Hae asuntoa

Tutustu Timoteintielle rakennettaviin rekrytointiasuntoihin

– Kuvittele, että voisit asua näin, lähellä päiväkoteja, kouluja ja vaellusreittejä, ja sitten vain menet Raatihuoneenkatua pitkin torille ja olet keskustassa, Åsa Björkman sanoo katsellessaan ulos suurista lattiasta kattoon ulottuvista ikkunoista.

Olemme nyt Pietarsaaressa osoitteessa Timoteintie 4. Täällä rakentuvat pikkuhiljaa Ebban rekrytointiasunnot, jotka lopulta tulevat koostumaan seitsemästä paritalosta, joissa on yhteensä 14 asuntoa.

Rakentaminen on vielä täydessä vauhdissa, mutta tänä syksynä valmistuvien ensimmäisten asuntojen uutuuden tunnetta ei ole vaikea kuvitella.

– Iso, raikas ja uusi sekä avoin pohjaratkaisu, jossa olohuone ja keittiö ovat yhdessä, Åsa toteaa.

Näitä asuntoja voivat vuokrata joko työntekijät tai työnantajat, kun Pietarsaaren seudulle työllistynyt työntekijä muuttaa kaupunkiin. Vuokrasopimus on korkeintaan kahden vuoden määräaikainen sopimus ja vuokrauksen edellytyksenä on Pietarsaareen allekirjoitettu työsopimus.

– Kyseessä on täysin uusi konsepti, joka syntyi seudun yritysten todettua, että työntekijöiden on vaikea löytää täältä houkuttelevia ja sopivia vuokra-asuntoja.

On selvää, että Timoteintien asunnot on mietitty pienintä yksityiskohtaa myöten ja että vuokralaiset on otettu huomioon koko suunnitteluprosessin ajan. Autokatokset ja kylmävarastot rakennetaan asuntojen läheisyyteen siten, että kaikki käytännön asiat toimivat ja pihatiet asfaltoidaan.

– Isommissa 77 m²:n asunnoissa on kolme makuuhuonetta. Ne ovat riittävän suuria houkutellakseen myös lapsiperheitä. Ja kaiken lisäksi pihaan tulee myös sähköautojen latauspisteitä, Åsa lisää.

Nyt annamme ammattikoulu Optiman opiskelijoiden työskennellä rauhassa opettajien ja ohjaajien johdolla vielä jonkin aikaa, mutta päivitämme tilannetta myöhemmin!

Löydät lisätietoa rekrytointiasunnoista täältä: https://ebbafastigheter.fi/fi/nyproduktion/timoteintie-4/