Ajankohtaista

Takaisin

Seppälän kortteli alkaa hahmottua

Pietarsaaren keskustassa on tuskin jäänyt keneltäkään huomaamatta, että Kanavapuistikon ja Raatihuoneenkadun väliin rakennettavien uusien kerrostalojen rakennustyöt ovat alkaneet toden teolla. Seppälän kortteliin, joka on aiemmin tunnettu nimellä Irjalan kortteli, tulee sekä liiketiloja että asuntoja. Korttelin omistaa Heikki Seppälä ja kuusikerroksiset kerrostalot rakentaa FinCap Pohjanmaa Oy.

Vuokra-asuntoja keskustassa

Ebba ostaa ja vuokraa 28 asuntoa. Ebba toimii vuokranantajana, mutta ei myy asuntoja. Keskeisellä paikalla Kanavapuistikon ja Raatihuoneenkadun välissä sijaitsevat asunnot tulevat toiseen, kolmanteen ja neljänteen kerrokseen, ja ne avautuvat Otto Malminkadulle, Raatihuoneenkadulle, sisäpihalle sekä kävelykadulle.

Asuntoja on aina yksiöistä neliöihin ja ne ovat kooltaan 22–90 m2. Ensimmäiseen kerrokseen rakennetaan liiketiloja, ja viidenteen ja kuudenteen kerrokseen rakennuttaja rakentaa myytäviä asuntoja.

Materiaalit ja tunnelma

Rakennushankkeen odotetaan valmistuvan syksyllä 2024, mutta olemme jo aloittaneet laatimaan vuokrasopimuksia kiinnostuneiden kanssa. Arkkitehti Sami Rintamäki on valinnut materiaalit asuntoihin, joista tulee moderneja ja vaaleita.

Seinät, ikkunat ja listat maalataan klassisen valkoisiksi. Myös keittiö- ja vaatekaapit ovat vaaleita ja sileitä, ja niissä on mattapintaiset, hieman pyöristetyt kahvat. Keittiöön on valittu lämpimän vaaleanharmaat työtasot. Lattioille tulee kauniit ja kestävät kalanruotokuviolliset lattiat, jotka ovat 100-prosenttisesti kierrätettävää materiaalia ja joiden valmistuksessa ei ole käytetty haitallisia pehmitteitä. Lattiapinta tuntuu mukavalta jalkojen alla ja sillä on samalla erinomaiset äänieristysominaisuudet.

Nämä modernit ja keskeisellä paikalla sijaitsevat kodit tarjoavat kaikki edellytykset mukavaan asumiseen lähellä kulttuuria, kahviloita ja ostosmahdollisuuksia. ”Kätevä” on erittäin sopiva sana kuvaamaan sitä, millaista täällä on asua. ”Elämänlaatu” on toivottavasti toinen.

Jätä asuntohakemus linkin kautta, jos olet kiinnostunut asumaan täällä: https://hakemus.tampuuri.fi/FastighetsEbbaKiinteisto