Ajankohtaista

Takaisin

Tuetun asumisen yksikkö Stella muuttaa Otto Malminkatu 5:een

Pietarsaaressa on kasvava tarve neuropsykiatrisen diagnoosin saaneiden nuorten tuetulle asumiselle. Tällä hetkellä nuorten tuetun asumisen yksikkö Stella toimii huonokuntoisissa tiloissa osoitteessa Radiotie 5 ja 15.

Tarvetta kunnostukselle ja uuden rivitalon rakentaminen

Ennen kuin tuetun asumisen yksikkö muuttaa, Otto Malminkatu 5:n rivitalot kunnostetaan. Kunnostuksen lisäksi Ebba hakee lisälupaa toisen talon rakentamiseen tontille, jolloin tontille tulisi noin 10 asuntoa lisää.

Uusien suunnitelmien myötä kaikkien Otto Malminkatu 5:ssä asuvien 21 vuokralaisen vuokrasopimukset irtisanotaan. Otto Malminkatu 5:n vuokralaisilla on 6 kuukautta aikaa löytää uusi asunto, ja he voivat hakea uutta asuntoa Ebban kautta. Ymmärrämme, että tämä merkitsee muutoksia vuokralaisille, mutta samalla näemme, että sekä kunnostuksia että uusia asumisen suunnitelmia tarvitaan, ja pitkällä aikavälillä niistä on hyötyä monille ihmisille.

Ebba hakee lisälupaa uudelle rivitalolle vuonna 2023 ja toivoo, että rakentaminen voidaan aloittaa vuonna 2024.

Meneillään oleva työ ja tulevaisuuden visiot

Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy haluaa luoda hyviä asumismahdollisuuksia eri elämänvaiheissa oleville ihmisille, nyt ja tulevaisuudessa. Juuri nyt vuokra-asuntojen kysyntä on suurta, ja meidän tulee huolehtia myös heistä, jotka tarvitsevat eritasoista tuettua asumista. Ebba jatkaa työtään luodakseen toimivia ja nykyaikaisia asuntoja niille, jotka haluavat asua Pietarsaaressa.