Tulevaisuuden asunnot elävöittävät Pietarsaarta

TERVETULOA
KAUPPIAANKADULLE

Talot

Kolme puukerrostaloa, jotka nostavat kaupungin uusiin korkeuksiin!

Tämä on tulevaisuuden visiomme: kolme kaunista kerrostaloa, jotka herättävät uteliaisuutta, ihastuttavat ja inspiroivat jokaista. Talokonsepti, jonka painopisteenä on kestävyys, ympäristö ja elämän mahdollisuudet.

Siluetit, jotka
herättävät
mielikuvituksen

Kerrostalojen ainutlaatuinen arkkitehtuuri herättää monia mielleyhtymiä jo tässä vaiheessa, kun katsoo kuvia. Mitä sinä näet? Hatun, valon vai aarrearkun?

Kauniiden siluettien ansiosta haluaa nähdä talojen nousevan Pietarsaaren sydämeen. Talojen, joilla on nimet: Kahvi-Petteri, Musta Maija ja Pikkuveli, tuovat todella mukanaan jotakin aivan erityistä.

Kuka täällä
asuu?

Kerrostaloissamme on tilaa eri ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville vuokralaisille. Vuokra-asuminen antaa monia mahdollisuuksia muuttuvalle elämälle ja pienemmässä asunnossa arjesta muodostuu sekä vapaata että helppoa.

Saavutettava sijainti, vaikka väliaikaisestikin

Täällä kaikki on tarkkaan mietittyä ja lähellä. Tulevat vuokralaisemme saavat upean kokemuksen kaupungista ja kaikesta, mitä elämällä on tarjottavanaan seudullamme asuville. Jos haluaa asua taloissamme lyhyemmän aikaa, senkin on oltava mahdollista. Takaisin on aina tervetullut!

Suuresti arvostettu arkkitehti muotoilee visiot

Ebba toimii Kauppiaankadun uusien vuokra-asuntojen aloitteentekijänä ja rakennuttajana. Palkittu pietarsaarelaissyntyinen arkkitehti Thomas Sandell on muotoillut ja suunnitellut uudet kerrostalot, joissa keskitytään kestävään rakentamiseen.

Uusien vuokra-asuntojen tarve Pietarsaaren keskustan läheisyydessä on tosiasia. Niille haetaan rakennuslupaa vuoden 2023 aikana.

Thomas Sandell on ruotsalainen palkittu arkkitehti ja suunnittelija, jonka juuret ovat Pietarsaaressa. Hänet tunnetaan sisustussuunnittelustaan, huonekalujen suunnittelijana ja useiden suurten tunnettujen rakennusten arkkitehtina, kuten Kiirunan uusi hotelli, Gåshagan silta Lidingössä ja Tukholman pörssitalo.

Hänen kädenjälkeään ovat muun muassa ravintola Eastin, Polarn & Pyretin ja Moderna Museetin sisustukset Tukholmassa. Thomas on myös työskennellyt useiden ruotsalaisten ja kansainvälisten huonekaluvalmistajien kanssa, esimerkkeinä Svenskt Tenn, Capellini, Room, Asplund ja Ikea.

Thomas Sandell, arkkitehti

Arkkitehtuuri

Ainutlaatuiset puutalot

Kolmessa kerrostalossamme on yhteensä 65 vuokrahuoneistoa. Sisustus henkii aitoja materiaaleja, suunnittelua ja pohjoismaista muotoilua. Rakennukset ovat viidestä seitsemään kerroksen korkuisia ja niiden isot ikkunat päästävät valon virtaamaan sisälle.

Sekä pienempiä että isompia huoneistoja
Suurin osa asunnoista on viihtyisiä kaksioita, mutta on myös isompia huoneistoja, joissa on korkeat huonetilat. Vuokralainen voi tarvittaessa vuokrata erillisen vierashuoneiston yöpyville vierailleen.

JULKISIVUMATERIAALI
– keramiikka

JULKISIVUMATERIAALI
– poltettu puu

Musta julkisivu tehdään suomalaisesta männystä. Puupaneeli poltetaan huoltovapaan, säänkestävän ja kauniin pinnan aikaansaamiseksi. Talojen kantavat rakenteet ovat ristiin liimattua massiivipuuta (CLT), kun taas pohjakerrokset ja hissikuilut valetaan betonista.

Siksi rakennamme uutta

Åsa Björkman, Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:n entinen toimitusjohtaja

Vuokra-asuntojen tarve on suuri ja se kasvaa edelleen yhteiskunnan muutosten myötä. Siksi Ebba* suunnittelee kolme uutta kerrostaloa, joissa keskitytään kestävään rakentamiseen Pietarsaaren keskustassa.

Monet haluavat yksinkertaista ja kestävää elämää kauniissa ympäristössä

– Vuokra-asunnoista, joissa korostuvat yhteisöllisyys ja sosiaalinen kanssakäyminen ja jotka ovat nykyaikaisia ja tasokkaita, on kova kysyntä, Ebban entinen toimitusjohtaja Åsa Björkman kertoo.

– Tällä hetkellä tällaisia asuntoja ei ole markkinoilla. Monet haluavat muuttaa lähemmäksi keskustaa ja palveluita. Halutaan asua nykyaikaisesti ja mukavasti, pienellä ripauksella ylellisyyttä, mutta huoneistoa ei haluta ostaa, Åsa selittää vielä.

Viimeisten 30 vuoden aikana kaupunki ei ole juurikaan rakentanut uusia vuokra-asuntoja. On aika vastata kasvavaan kysyntään kaupungin toimeksiannosta ja rakentaa asuntoja, jotka vastaavat sekä tämän hetken että tulevaisuuden tarpeisiin.

*Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy on Pietarsaaren kaupungin kokonaan omistama kiinteistöosakeyhtiö, jolla on noin 620 vuokra-asuntoa eri puolilla kaupunkia.

VISIO

Kestävää asumista ja keskustaelämää

Arkkitehti Thomas Sandellin ajatus ja visio asunnoista on, että niistä tulee huoneiston neliöitä suurempia.

– Tämä on syntymäkaupunkini ja olen ottanut lähtökohdaksi itseni ja sen, miten haluaisin asua, jos muuttaisin takaisin tänne, Thomas kertoo.

Tilaa yhdessäololle ja vapaa-ajalle

Taloissamme on oltava lukuisia yhteisiä tiloja, jotka antavat mahdollisuuden sekä rentoutumiseen että yhteisiin hetkiin. Täällä on kaikki mitä tarvitset ja vielä vähän enemmän:

  1. ylimmän kerroksen saunaosasto, josta avautuu näköala kaupungin yli
  2. yhteisiä oleskelutiloja kokoontumiseen
  3. erillinen tila pyörien huollolle ja muulle kunnossapidolle
  4. yhteiskäyttöauto – ensimmäinen laatuaan kaupungissamme, jossa vuokralaisilla on käytössään sähköauto
  5. autokatokset ja autopaikat vuokralaisille
  6. pesutupa ja varastotilat.

Tontille suunnitellaan puisto, iso puurakenteinen tori ja koivulehto. Puistoalue laajenee ympärillä oleviin kiinteistöihin ja siitä toivotaan kaikkien alueella asuvien kohtaamispaikkaa.

Hyvät naapurit

Rakennukset on suunniteltu Taivaanvuoren alapuolella olevalle tontille Kauppiaankadulle Pietarsaaressa. Näiden kahden puukerrostalon suunnittelussa on otettu huomioon naapureiden näköala.

Julkisivu tehdään huoltovapaasta poltetusta puusta. Se on hyväksi todettu pintakäsittelymenetelmä, jolla saadaan tyylipuhdas, esteettinen ja silmää hivelevä vaikutelma.

– Täällä haluan itse asua, Thomas Sandell sanoo.

Tänne haluaa
asumaan

Mahdollisuudet ovat monet tänne asumaan haluavalle. Palvelujen ja keskustan läheisyys, keskustan kaupat, lounasravintolat, kahvilat ja laaja kulttuuritarjonta antavat parhaat edellytykset monipuoliselle elämälle.

Pietarsaari

– elinvoimainen kaupunki Suomen länsirannikolla

Pietarsaaren seudun asukasmäärä kasvaa jälleen usean vuoden laskevan väestönkehityksen jälkeen. Ja näin sen luonnollisesti pitäisi olla, kun ajatellaan erinomaisia mahdollisuuksia opiskella, tehdä töitä ja nauttia kulttuurista ja luonnosta, jota Pietarsaari tarjoaa. Mutta opiskelijoiden, työntekijöiden ja paluumuuttajien houkuttelemiseksi edelleen kaupunkiin tarvitaan nykyaikaisia ja houkuttelevia asuntoja.

Rakentamalla uutta ja kunnostamalla kiinteistöosakeyhtiö Ebba haluaa vastata suureen vuokra-asuntojen kysyntään, jotta emme menetä arvokkaita asukkaita nyt tai tulevaisuudessa.

Tee töitä, asu ja nauti elämästä

Pietarsaaren seudulle on luonteenomaista vahva yrittäjähenkisyys ja matala työttömyys. Seudulla, jossa on noin 48 000 asukasta, on yli 21 000 työpaikkaa. Runsaat 11 000 näistä on Pietarsaaressa, jonka asukasmäärä on vähän yli 19 000. Pietarsaaren sijainti lähellä merta on antanut leimansa kaupungille, jossa veneenrakennus ja kantainvälinen kauppa on tuonut jo kauan töitä asukkaille.

Pietarsaari on kaksikielinen kaupunki, jossa kulttuuri ja tapahtumat tärkeiden kohtaamisten tueksi järjestetään sekä ruotsiksi ja suomeksi. Kaupunki saattaa olla pieni, mutta sen yhteisöllisyys on vahva. Seudun korkea työllisyysaste, hyvät juna- ja lentoyhteydet, monipuolinen kulttuuritarjonta ja kaunis luonto tekevät Pietarsaaresta elinvoimaisen helmen Suomen länsirannikolla.