Ainutlaatuinen asumiskonsepti keskeisellä paikalla Pietarsaaressa

TERVETULOA
RADIOTIELLE

TALOT

Pientalot, jotka tekevät elämästä suurta

Onko mahdollista yhdistää vuokra-asumisen huolettomuus haluun asua omassa talossa? Pietarsaaren Majaniemessä sijaitsevan Radiotien ainutlaatuisella vuokra-asuntokonseptilla saavutetaan juuri tämä houkutteleva yhdistelmä.

Tänne kiinteistöyhtiö Ebba aikoo rakentaa monista pientaloista koostuvan korttelin, jossa voi asua joko yhden hengen talouksia tai jossa perheet voivat vuokrata useita taloja yksilöllisiin tarpeisiinsa. Pienet yksiöt yhdessä suurempien asuntojen kanssa tarjoavat uusia, ainutlaatuisia mahdollisuuksia yhteisöllisyyteen ja joustavuuteen.

Yhteisöllinen
kortteli

Viihtyisät pienet asunnot monien muiden joukossa auttavat luomaan kerrostaloasumista muistuttavaa yhteisöllisyyttä, mutta maanpinnan tasolla, jossa voit tuntea ruohon jalkojesi alla. Täällä sinulla ja läheisilläsi voi olla omat pienet asuntonne, ja samalla olette osa jotain suurempaa.

Ensimmäinen
laatuaan

Suunniteltu asumiskonsepti käsittää 40 vuokra-asuntoa tasa- ja kaltevakattoisten omakotitalojen muodossa. Useita pieniä, noin 40–60 neliömetrin kokoisia taloja mahtuu pienelle alueelle, jossa rakennukset on suunniteltu yksityisen tunnelman säilyttämiseksi. Huolellisen aluesuunnittelun ansiosta naapuritalot eivät ole toistensa näköpiirissä.

Mahdollisuus innovointiin Pietarsaaressa

Radiotien asumiskonsepti on ensimmäinen laatuaan, ja sen on suunnitellut palkittu arkkitehti Thomas Sandell, joka ennustaa suurta kiinnostusta tällaista asumismuotoa kohtaan.

– Tämä on jotain täysin uutta. Tällaiseen ei ole useinkaan mahdollisuuksia niin asemakaavoissa kuin kaupunkikaavoissakaan. Se on ainutlaatuinen asumismuoto, Sandell kertoo.

Radiotie: Yleisnäkymä

Suuresti arvostettu arkkitehti muotoilee visiot

Kiinteistöyhtiö Ebba toimii Majaniemen uuden asumiskonseptin aloitteentekijänä ja rakennuttajana. Arkkitehti Thomas Sandell on suunnitellut talot ja konseptin keskittyen moderniin, kestävään ja viihtyisään asumiseen, joka tarjoaa mahdollisuuden rikastuttavaan yhteisöön.

Thomas Sandell on ruotsalainen arkkitehti ja suunnittelija, jonka juuret ovat Pietarsaaressa. Hänet tunnetaan sisustussuunnittelustaan huonekalujen suunnittelijana ja useiden suurten tunnettujen rakennusten arkkitehtina, kuten Kiirunan uusi hotelli, Gåshagan silta Lidingössä ja Tukholman pörssitalo.

Hänen kädenjälkeään ovat muun muassa ravintola Eastin, Polarn & Pyretin ja Moderna Museetin sisustukset Tukholmassa. Sandell on myös työskennellyt useiden ruotsalaisten ja kansainvälisten huonekaluvalmistajien kanssa, esimerkkeinä Svenskt Tenn, Capellini, Room, Asplund ja Ikea.

Thomas Sandell, arkkitehti

ARKKITEHTUURI

Modernia, yksinkertaista ja kestävää

Asuntoja suunnitellessaan Sandell ja kiinteistöyhtiö Ebba halusivat tarjota tuleville vuokralaisille huolettoman ja yksinkertaisen arjen, ja samalla he ammensivat keskeisiä vaikutteita modernista suunnittelusta ja kestävyydestä. Asunnot rakennetaan korkealaatuisista materiaaleista, jotka ovat energiatehokkaita ja ekologisesti kestäviä. Talot rakennetaan pääasiassa puusta, mutta myös muita luonnonmateriaaleja tullaan käyttämään.

Radiotie: Tyyppisuunnitelmat/-poikkileikkaukset

Suurimmassa osassa taloja on pulpettikatto, joka luo huoneisiin ilmavaa ja kutsuvaa tunnelmaa. Pulpettikattoisissa taloissa on parvet, joita voidaan käyttää esimerkiksi makuutiloina. Muut kuutionmalliset asunnot ovat myös kaksikerroksisia, mutta niiden molemmissa kerroksissa on täysi seisomakorkeus.

Ebba näkee mahdollisuudet ja asukkaiden tarpeet

Åsa Björkman, Fastighets Ab Ebba Kiinteistö Oy:n entinen toimitusjohtaja

Vuokra-asuntojen tarve on suuri ja se kasvaa edelleen yhteiskunnan muutosten myötä. Siksi kiinteistöyhtiö Ebba* haluaa tarjota entistä enemmän asuntoja, joissa keskitytään kestävään rakentamiseen Pietarsaaren keskustassa.

– Koko Radiotietä koskeva ajattelutapamme on erilainen kuin tavallisesti asuntoja rakennettaessa. Täällä olemme lähteneet liikkeelle perheiden todellisista tarpeista nykypäivänä. Elämäntyylimme ja kotitalouksien rakenteet ovat muuttuneet, ja tämä on ollut lähtökohtana suunnittelussa, Ebban entinen toimitusjohtaja Åsa Björkman kertoo.

(Viimeisten 30 vuoden aikana kaupunki ei ole juurikaan rakentanut uusia vuokra-asuntoja. On aika vastata kasvavaan kysyntään kaupungin toimeksiannosta ja rakentaa asuntoja, jotka vastaavat sekä tämän hetken että tulevaisuuden tarpeisiin.)

*Fastighets Ebba Kiinteistö Oy on Pietarsaaren kaupungin kokonaan omistama kiinteistöosakeyhtiö, jolla on noin 620 vuokra-asuntoa eri puolilla kaupunkia.

VISIO

Mahdollisuus sekä yhdessäoloon että yksityisyyteen

Radiotiellä Pietarsaaren keskusta ja luonto ovat aivan nurkan takana. Kaupungin hiljattain rakennetut koulut, kaupat, apteekit, ravintolat ja kahvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä. Täällä et tarvitse autoa kulkeaksesi paikasta toiseen, mutta jos sinulla on auto, sille löytyy paikka joko asuntosi vierestä tai sen lähistöltä.

Viihtyisää arkea pienissä yhteisöissä

Nämä 40 ainutlaatuista asuntoa on jaettu pienempiin, kuudesta kahdeksaan taloa käsittäviin kehämäisiin ryhmiin hyödyntämällä kulkuväyliä, aitoja ja kasvillisuutta. Asuinalue on kuin luotu tuomaan yhteen viereisissä vuokra-asunnoissa asuvat perheet ja sukulaiset tai uudet tuttavuudet, jotka syntyvät tämän poikkeuksellisen asumismuodon myötä. Täällä voit nauttia yksityisyydestäsi tuntematta yksinäisyyttä.

Laajenna asuintilaa yksiöllä

Nämä viihtyisät asunnot saavat seurakseen seitsemän pienempää, noin 15 neliömetrin kokoista rakennusta. Näissä asunnoissa (tai yksiöissä) on myös parvet ja vessat. Yksiöt on ensisijaisesti tarkoitettu vuokrattaviksi yhdessä isompien talojen kanssa.

Radiotie: Korttelisuunnitelma

Kun elämä ottaa uuden suunnan

Yksiö sopii hyvin muuttuviin elämäntilanteisiin. Kenties teini tarvitsee omaa tilaa tai perheesi on joka toinen viikko isompi? Ehkä on aika siirtää kotisi työtila johonkin sopivampaan paikkaan? Tai ehkä iäkkään vanhemman on muutettava lähemmäksi, jotta häntä voitaisiin tukea paremmin arjessa. Moderni joustavuus on ylellisyyttä, jota Pietarsaari haluaa tarjota Radiotien vuokralaisille.

Pietarsaari

– elinvoimainen kaupunki Suomen länsirannikolla

Pietarsaaren seudun asukasmäärä kasvaa jälleen usean vuoden laskevan väestönkehityksen jälkeen. Ja näin sen luonnollisesti pitäisi olla, kun ajatellaan erinomaisia mahdollisuuksia opiskella, tehdä töitä ja nauttia kulttuurista ja luonnosta, joita Pietarsaari tarjoaa. Mutta opiskelijoiden, työntekijöiden ja paluumuuttajien houkuttelemiseksi edelleen kaupunkiin tarvitaan nykyaikaisia ja houkuttelevia asuntoja.

Rakentamalla uutta ja kunnostamalla kiinteistöosakeyhtiö Ebba haluaa vastata suureen vuokra-asuntojen kysyntään, jotta emme menetä asukkaita nyt tai tulevaisuudessa.

Tee töitä, asu ja nauti elämästä

Pietarsaaren seudulle on luonteenomaista vahva yrittäjähenkisyys ja matala työttömyys. Seudulla, jossa on noin 48 000 asukasta, on yli 21 000 työpaikkaa. Runsaat 11 000 näistä on Pietarsaaressa, jonka asukasmäärä on vähän yli 19 000. Pietarsaaren sijainti lähellä merta on antanut leimansa kaupungille, jossa veneenrakennus ja kansainvälinen kauppa on tuonut jo kauan töitä asukkaille.

Pietarsaari on kaksikielinen kaupunki, jossa kulttuuri ja tapahtumat tärkeiden kohtaamisten tueksi järjestetään sekä ruotsiksi että suomeksi. Kaupunki saattaa olla pieni, mutta sen yhteisöllisyys on vahva. Seudun korkea työllisyysaste, hyvät juna- ja lentoyhteydet, monipuolinen kulttuuritarjonta ja kaunis luonto tekevät Pietarsaaresta elinvoimaisen helmen Suomen länsirannikolla.